O nás

chef

Marek Gura

Šéfkuchár
Marek Gura pochádza spod Tatier, z historického mesta Kežmarok. Gastronómia si ho podmanila už v detstve, kedy mal možnosť nahliadnuť do sveta chutí a vôní vďaka svojmu otcovi, ktorý pracoval ako manažér v hotelových zariadeniach vo Vysokých Tatrách. Tento svet ho očaril a už nikdy nepustil.

Strednú odbornú školu vychodil v Hornom Smokovci. Praktické vedomosti neskôr zbieral a dopĺňal postupne popri skúsených špičkových šéfkuchároch. Jedným z nich bol aj Marcel Ihnačák, vedľa ktorého pracoval v reštaurácii Liviano v Bratislave ako Sous Chef. V tej istej reštaurácii pracoval neskôr aj pod vedením Pavla Pospíšila.

Ďalšie skúsenosti zbieral v hoteli Tulip House Boutique Hotel pod taktovkou šéfkuchára Andreja Zedníčka, kde sa zdokonaľoval opäť ako Sous Chef.

Neskôr odišiel do Nemecka, kde s bratom otvorili reštauráciu v Schlosshat v mestečku Wasserburg.

Ďalšie skúsenosti nadobudol vo Švajčiarsku v meste Baar v reštaurácii Baarcity pod vedením Paula F. Janssena. Vo Švajčiarsku absolvoval aj cukrársky kurz u majstra sveta z roku 2007 v súťaži cukrárov Rolfa Műrnera.

V súkromí sa rád venuje športu, rodine a samozrejme vareniu.

Motto: „Varenie je ako umenie, ktoré je individuálnym prejavom kreatívnych schopností duše.“

Slovo šéfkuchára

Milí naši hostia!

Dovoľte mi privítať Vás v priestoroch klubovej reštaurácie Racquet Club Restaurant a vysloviť želanie, aby ste sa u nás cítili príjemne a s pôžitkom si vychutnali každé sústo, ktoré sa k Vám na tanieri dostane...

V čase, keď sme tvorili koncept reštaurácie, zamerali sme sa na to, aby sme vedeli ponúknuť menu, z ktorého by si každý vedel vybrať to, čo mu chutí a čo my s láskou pripravíme z kvalitných surovín. Inšpiráciu nachádzame v svetovej gastronómii, ktorú radi kombinujeme s tou našou slovenskou. Kladieme dôraz na to, aby suroviny pochádzali od lokálnych dodávateľov, boli vždy čerstvé a prvotriednej kvality. Veríme, že súhru sa nám podarilo vytvoriť aj v rámci priestorov reštaurácie, ktoré, ako dúfame, pekne harmonizujú s okolitým prostredím tenisového areálu.

Je pre nás veľmi dôležité, aby ste sa u nás cítili výnimočne, obklopení výhľadom na biely šport a s možnosťou nahliadnuť do prostredia kuchyne, kde môžete sledovať prípravu Vášho jedla. Veríme, že si ho následne s pôžitkom vychutnáte. Našou odmenou bude Vaša spokojnosť.

Prajem Vám príjemné chvíle strávené u nás v reštaurácii Racquet a samozrejme dobrú chuť!!!

Marek Gura
šéfkuchár

O nás

Cieľom reštaurácie Racquet je spojiť športový svet a relax so zážitkom z kvalitného jedla a príjemnej klubovej atmosféry. Reštaurácia otvára svoju prevádzku na pôde TENISOVÉHO KLUBU SLOVAN BRATISLAVA (www.tkslovan.sk), ktorý rozbehol svoju činnosť na Tehelnom poli ešte v 40-tych rokoch minulého storočia. V priestoroch sociálno-prevádzkovej budovy tenisového klubu, kedysi nazývaného tenisový „pavilónik“, pre vás dnes varí šéfkuchár Marek Gura a Vy ste srdečne pozvaní!

Koncept šéfkuchára Mareka Guru v sebe spája tradičné chute s modernými a medzinárodnú kuchyňu so slovenskou. Orientácia jeho kuchyne na čerstvé suroviny a lokálnosť si podmaní milovníkov kvalitného jedla a každý si u nás nájde svoj lahodný kúsok chutí z celého sveta.

Zážitok z jedla u nás okrem atraktívneho klubového interiéru a vždy usmiateho personálu dotvára aj netradičný výhľad na tenisové kurty.
Kapacita 40 miest v interiéri a 30 miest na terase vytvára priestor na organizovanie akcií rôzneho druhu, ktoré pre vás s potešením pripravíme podľa vašich želaní a predstáv.

Ak hľadáte to správne miesto pre posedenie s priateľmi, dôležitú rodinnú udalosť, promócie, oslavu či firemný večierok, neváhajte nás kontaktovať. Veríme, že Vám dokážeme pripraviť nezabudnuteľný zážitok.